CAESAR BOOKS

Izdavačka kuća Caesar Books osnovana je 25.09.2015. godine. Skromni početak ove izdavačke kuće osnivač Ana Berbakov obeležava samostalnim nastupom na Sajmu knjiga u Beogradu pod imenom „Štand jednog pisca”. Suosnivač ove izdavačke kuće je Anin pas Cezar.

Moto Caesar Books-a: Ubijamo rečima!

Suosnivači Caesar Books-a su već pokazali da rade originalno i drugačije i da im je namera da izgrade izdavačku kuću, koja je nepopravljivo i smrtno ozbiljna u vezi marketinga.

Posle nekoliko godina objavljivanja i pisanja za portale, kulturne časopise i druge izdavače, odluka je pala u pravo vreme kada su Ana i Cezar rešili da izađu na scenu i formiraju sopstvenu izdavačku kuću. Čineći stvari onako kako smatraju da treba da rade došli su do zaključka da neće biti svačija šolja čaja, ali da će se svideti samo onima koji vole dobru literalnu avanturu.

Iako su na početku svog puta, raduju se svakom novom poznanstvu, saradnji i druženju ceneći svu podršku i sugestiju koja im se pruži. Eksplozija sreće je uvek prisutna u ovom neobičnom timu, koji vozi sopstvenu priču sa obećanjem da im vožnja nikad neće biti dosadna. Sa obećanjem da neće biti ni vama. 

S’ poštovanjem, 

Tim Caesar Books-a

_______________________________________________________________________________

IZDANJA

 

ROMAN  “OPERACIJA EROS”

 

 

 

 

 

 

 

 

Domaći autor: Ana Berbakov

Jezik: Srpski i Engleski

Žanr: Krimi

Godina: Oktobar 2013. I tiraž; Oktobar 2015. II tiraž; Oktobar 2016. I engleski tiraž

Izdavač: Cat Corner by Ana Berbakov Anee

Edicija: Caesar Books

„Operacija EROS”/„Operation EROS” (srp. i engl.), je prva avantura o detektivki Sofiji Kovač.

Kada se bog Eros spusti na zemlju da bi usrećio mlade ljubavnike poklanjajući im ljubav, onda to postaje lepo. Sviđa vam se! Dobro zvuči, zar ne? Ali kada postepeno, gotovo neprimetno, počne da se menja i da baš ta ljubav prerasta u nešto mračnije, onda to postaje jako čudno?

Sofija Kovač, naizgled, krhka devojka sa čeličnim prezimenom, mlada je studentkinja kriminalistike nemirnog duha. Ona voli posao detektiva, ali šta je nateralo da krene u potragu pre završenog fakulteta? Da li možda slučajni susret sa prošlošću i saznanje da je njena bivša i jedina ljubav u opasnosti, ili da je to u stvari pitanje života i smrti.

Dok pokušava da dopre do istine, Sofija se bori sama sa sobom da izađe na kraj sa izazovima u egzotičnoj zemlji antičkih bogova. U otkrivanju misterije pomaže joj profesor Pavle Miletić sa fakulteta, čije neobično i neposredno ponašanje zbunjuje mnoge beogradske inspektore, kao i njen prijatelj Dimitris, koji postaje deo ove avanture.

Mirisi mora, peskovite plaže, ljubavnih vrtloga, uvlače Sofiju u događaje kroz koje nije ni pomislila da će proći… Od misterioznog nestanka njenog Jovana, preko Egejskog mora, do polja ljubičica trnovit je put do cilja, čije ključeve nerešene misterije zločina nosi samo jedna osoba. Eros!

Dakle, ko je Eros? Vazduh koji miriše na jod i školjke, ispunjava se krvlju pronetim otrovnim česticama, zaverom, krijumčarenjem, masakrima…

Ovo je priča o uzbudljivoj misteriji zapleta u lepoti tajanstvenog Balkana. Podići će vas jeza, jer iznenađenja vrebaju na svakom koraku… možda, čak i iza vas. Okrenite se!

——–

ZBIRKA PESAMA “SVETLOST SVESTI”

korica svetlos

 

Domaći autor: Ana Berbakov

Jezik: Srpski i engleski

Žanr: Ljubavni

Godina: Oktobar 2015. I tiraž

Izdavač: Cat Corner by Ana Berbakov Anee

Edicija: Caesar Books (Bahus)

„Svetlost svesti – The light of mind“ je zbirka ljubavnih pesama namenjena onima koji su romantici, koji vole ljubav i koji čitaju u zvezde. Pesme su na srpskom i engleskom jeziku. Stihovi su potekli iz beskonačnog Univerzuma, i kao takvi stvoreni su samo za ljubavničke oči, usne, prste… Ova iskrena emocija smeštena je u 33 pesme, opisuje nam vrhunac ljubavničkog čina u tačci G, ali pogled ka nebu i zvezdama što budno prate svaki uzdah naš… Čitajte ovu zbirku i pronađite posebnost sopstvenih emocija… I zapamtite, sve što se desi na nebu oseti se na zemlji. Uživajte u ljubavi!

——-

ROMAN “DIJAMANTSKA PRAŠINA

 

Domaći autor: Ana Berbakov

Jezik: Srpski

Žanr: Krimi

Godina: Oktobar 2016. I tiraž

Izdavač: Cat Corner by Ana Berbakov Anee

Edicija: Caesar Books

„Dijamantska prašina“ Ako se najstrasnije zadovoljstvo može opisati kao mirisni dah koji se razliva po telu, kako se onda zovu prsti koji prate taj dah. Kako se zove igra kojom se rečima plete mreža oko plena. Da li je to lov ili unutrašnji zov koji kaže “otmi me, jer me samo tako možeš imati”.

Sofiji Kovač je potreban muškarac. Svoju žudnju skriva iza maske mlade, borbene, otresite detektivke. Ali, kada opasnica ode u centar Republike Raguse na Kongres o saobraćaju, njena požuda postaje očita. Iako želi da se bavi važnijim stvarima, njena najvažnija stvar postaje on – Dean Bunić, mladi inspektor dubrovačke policije.

Svestan svog šovinističkog mišljenja, zgodni inspektor se bori protiv ljubavi i neočekivane pretnje svome srcu. Bunić nije samo šarmatni zavodnik, nego i neosvojivi vitez. Borba sa samim sobom dolazi do izražaja kada se u njegov usamljenički život pojavi Sofija. Iako je posle teške preljube nemoguće verovati ženama, Dean se usuđuje da rizikuje.

Snažna žudnja za ljubavlju ali i za igrom, postaje opasna u trenutku kada se dese dva ubistva. Već upleteni u mrežu sopstvenih reči, osećanja, ali i dela, Sofija i Dean shvataju da se nešto neobično dešava i da svako ubistvo ima svoju pozadinu obeleženu dijamantima i jednim antikvitetom. Sofijin avanturistički njuh joj ne da mira, te uprkos opomenama kreće u svoju potragu…

Međutim, Sofijin problem postaje i Deanov u trenutku kada detektivkin život biva ugrožen. Tada se u njemu budi poriv da je zaštiti od zla. Može li zgodni inspektor da pokaže Sofiji koliko je posebna i koliko mu je potrebna? Može li ovaj ljubavni dvojac izaći iz emotivnog vrtloga sa kojim se i sam naslađivao? Jesu li mrtva usta zapušena dijamantskom prašinom ili su duhovi prošlosti pali na teme?

Sve odgovore saznaćete kada pročitate ovaj izuzetno uzbudljiv roman prepun ukusa i mirisa pred kojim sami dijamanti postaju nemoćni pred sopstvenom prašinom.

Ne čudite se, možda ste baš Vi taj dijamant?

 

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *