CAESAR BOOKS

Izdavačka kuća Caesar Books osnovana je 25.09.2015. godine. Skromni početak ove izdavačke kuće osnivač Ana Berbakov obeležava samostalnim nastupom na Sajmu knjiga u Beogradu pod imenom „Štand jednog pisca”. Suosnivač ove izdavačke kuće je Anin pas Cezar.

Moto Caesar Books-a: Ubijamo rečima!

Suosnivači Caesar Books-a su već pokazali da rade originalno i drugačije i da im je namera da izgrade izdavačku kuću, koja je nepopravljivo i smrtno ozbiljna u vezi marketinga.

Posle nekoliko godina objavljivanja i pisanja za portale, kulturne časopise i druge izdavače, odluka je pala u pravo vreme kada su Ana i Cezar rešili da izađu na scenu i formiraju sopstvenu izdavačku kuću. Čineći stvari onako kako smatraju da treba da rade došli su do zaključka da neće biti svačija šolja čaja, ali da će se svideti samo onima koji vole dobru literalnu avanturu.

Iako su na početku svog puta, raduju se svakom novom poznanstvu, saradnji i druženju ceneći svu podršku i sugestiju koja im se pruži. Eksplozija sreće je uvek prisutna u ovom neobičnom timu, koji vozi sopstvenu priču sa obećanjem da im vožnja nikad neće biti dosadna. Sa obećanjem da neće biti ni vama. 

S’ poštovanjem, 

Tim Caesar Books-a

_______________________________________________________________________________

IZDANJA

 

ROMAN  “OPERACIJA EROS”

Godina izdanja: 2015

ISBN: 978-86-85845-28-4
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

IZDANJA CAESAR BOOKS

Žanrovi: Trileri, Domaći pisac
Izdavač: Caesar Books
Broj strana: 209
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2015., II izdanje

Cena: 500 rsd + poštarina

„Operacija EROS” /„Operation EROS” (srp. i engl.), je prva avantura o detektivki Sofiji Kovač…
Kada se bog Eros spusti na zemlju da bi usrećio mlade ljubavnike poklanjajući im ljubav, onda to postaje lepo. Sviđa vam se! Dobro zvuči, zar ne? Ali kada postepeno, gotovo neprimetno, počne da se menja i da baš ta ljubav prerasta u nešto mračnije, onda to postaje jako čudno?

Sofija Kovač, naizgled, krhka devojka sa čeličnim prezimenom, mlada je studentkinja kriminalistike nemirnog duha. Ona voli posao detektiva, ali šta je nateralo da krene u potragu pre završenog fakulteta? Da li možda slučajni susret sa prošlošću i saznanje da je njena bivša i jedina ljubav u opasnosti, ili da je to u stvari pitanje života i smrti.

Dok pokušava da dopre do istine, Sofija se bori sama sa sobom da izađe na kraj sa izazovima u egzotičnoj zemlji antičkih bogova. U otkrivanju misterije pomaže joj profesor Pavle Miletić sa fakulteta, čije neobično i neposredno ponašanje zbunjuje mnoge beogradske inspektore, kao i njen prijatelj Dimitris, koji postaje deo ove avanture.

Mirisi mora, peskovite plaže, ljubavnih vrtloga, uvlače Sofiju u događaje kroz koje nije ni pomislila da će proći. .. Od misterioznog nestanka njenog Jovana, preko Egejskog mora, do polja ljubičica trnovit je put do cilja, čije ključeve nerešene misterije zločina nosi samo jedna osoba. Eros!

Dakle, ko je Eros? Vazduh koji miriše na jod i školjke, ispunjava se krvlju pronetim otrovnim česticama, zaverom, krijumčarenjem, masakrima. ..

Ovo je priča o uzbudljivoj misteriji zapleta u lepoti tajanstvenog Balkana. Podići će vas jeza, jer iznenađenja vrebaju na svakom koraku. .. možda, čak i iza vas. Okrenite se!

——–

ZBIRKA PESAMA “SVETLOST SVESTI”

korica svetlos

Godina izdanja: 2015
ISBN: 978-86-85845-29-1
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

IZDANJA CAESAR BOOKS

Žanrovi: Poezija, Domaći pisac
Izdavač: Caesar Books
Broj strana: 100
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2015., I izdanje

Cena: 300 rsd + poštarina

„Svetlost svesti – The light of mind“ je zbirka ljubavnih pesama namenjena onima koji su romantici, koji vole ljubav i koji čitaju u zvezde. Pesme su na srpskom i engleskom jeziku.

Stihovi su potekli iz beskonačnog Univerzuma, i kao takvi stvoreni su samo za ljubavničke oči, usne, prste. . . Ova iskrena emocija smeštena je u 33 pesme, opisuje nam vrhunac ljubavničkog čina u tačci G, ali pogled ka nebu i zvezdama što budno prate svaki uzdah naš. . .

Čitajte ovu zbirku i pronađite posebnost sopstvenih emocija. . . I zapamtite, sve što se desi na nebu oseti se na zemlji. Uživajte u ljubavi!

`The light of mind` is a Collection of erotic love poems dedicated to those who are romantics who love to love and who read at the stars. The songs are in Serbian and English language.

The lyrics are descended from the infinite universe, and as such have been created just for lovers` eyes, lips, fingers . . . This genuine emotion located in 33 poems, he describes the culmination act of love in point G, but look to the sky and stars as vigilant each breath our.

Read the Collection and find uniqueness own emotions. . . And remember everything that happens in the sky felt on the Earth. Enjoy in love!

Romantičan status

Nebo polako teče,
prazan hod
puni se
novim tranzitom Meseca,
kapljica vina
klizi niz zid čaše,
sveća gori,
lagana muzika,
prigušeno svetlo,
tvoje oči uprte u moje,
susret pogleda,
susret dva Univerzuma
u jednom dahu.

A romantic status

The sky is slowly flowing,
downtime
is being filled with
new transit of the Moon,
a drop of wine
sliding down the glasses,
candles are burning,
soft music,
dim lights,
your eyes fixed on mine,
the encounter of you sights,
the encounter of two universes
in one breath.

——-

ROMAN “DIJAMANTSKA PRAŠINA”

Godina izdanja: 2016

ISBN: 978-86-920459-0-5
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

IZDANJA CAESAR BOOKS

Žanrovi: Trileri, Domaći pisac
Izdavač: Caesar Books
Broj strana: 227
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2016., I izdanje

Cena: 500 rsd + poštarina

Ovo je druga avantura o poznatoj detektivki Sofiji Kovač…
Ako se najstrasnije zadovoljstvo može opisati kao mirisni dah koji se razliva po telu, kako se onda zovu prsti koji prate taj dah. Kako se zove igra kojom se rečima plete mreža oko plena. Da li je to lov ili unutrašnji zov koji kaže “ otmi me, jer me samo tako možeš imati” .

Sofiji Kovač je potreban muškarac. Svoju žudnju skriva iza maske mlade, borbene, otresite detektivke. Ali, kada opasnica ode u centar Republike Raguse na Kongres o saobraćaju, njena požuda postaje očita. Iako želi da se bavi važnijim stvarima, njena najvažnija stvar postaje on – Dean Barlović, mladi inspektor dubrovačke policije.

Svestan svog šovinističkog mišljenja, zgodni inspektor se bori protiv ljubavi i neočekivane pretnje svome srcu. Barlović nije samo šarmatni zavodnik, nego i neosvojivi vitez. Borba sa samim sobom dolazi do izražaja kada se u njegov usamljenički život pojavi Sofija. Iako je posle teške preljube nemoguće verovati ženama, Dean se usuđuje da rizikuje.

Snažna žudnja za ljubavlju ali i za igrom, postaje opasna u trenutku kada se dese dva ubistva. Već upleteni u mrežu sopstvenih reči, osećanja, ali i dela, Sofija i Dean shvataju da se nešto neobično dešava i da svako ubistvo ima svoju pozadinu obeleženu dijamantima i jednim antikvitetom. Sofijin avanturistički njuh joj ne da mira, te uprkos opomenama kreće u svoju potragu…

Međutim, Sofijin problem postaje i Deanov u trenutku kada detektivkin život biva ugrožen. Tada se u njemu budi poriv da je zaštiti od zla. Može li zgodni inspektor da pokaže Sofiji koliko je posebna i koliko mu je potrebna? Može li ovaj ljubavni dvojac izaći iz emotivnog vrtloga sa kojim se i sam naslađivao? Jesu li mrtva usta zapušena dijamantskom prašinom ili su duhovi prošlosti pali na teme?

Sve odgovore saznaćete kada pročitate ovaj izuzetno uzbudljiv roman prepun ukusa i mirisa pred kojim sami dijamanti postaju nemoćni pred sopstvenom prašinom.

Ne čudite se, možda ste baš Vi taj dijamant?

——-

ROMAN “KASIOPEJINA KLETVA”

Godina izdanja: 2017
ISBN: 978-86-920459-1-2
Autor: Domaći
Jezik: Srpski

IZDANJA CAESAR BOOKS

Žanrovi: Trileri, Domaći pisac
Izdavač: Caesar Books
Broj strana: 240
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Format: 21 cm
Godina izdanja: 2017., I izdanje

Cena: 600 rsd + poštarina

Ovo je treća avantura…
Priča započinje sasvim uzbudljivo kada se desi smrt usred seksualnog čina. Uspešan doktor medicine, estetski hirurg Roberto Pagliani, u hotelskoj sobi, putem interneta doživljava najluđe strastveno uzbuđenje. Međutim, sve ono što se događa, iza naoko bogatog života, ima mnogo dublje korene pod rimskim nebom.

Kada se blagoslov pretvara u greh, igre ljubavi i požude postaju deo podzemnog sveta. Smrt nije samo promena onoga koji odlazi, nego i onih koji ostaju. Kada dr. Pagliani pređe sostvenu granicu kupuje kartu u jednom pravcu. Tada se smenjuju intrige i ucene, a pritajena mržnja i potisnuti gnev postaju glavni deo osvete.

Smela i odlučna Sofia Kovach navikla je na avanturu i rizik, ali život sam po sebi je poprilično lep i nepredvidiv u igri buđenja uma. Ljubav prema Mini Morrisu, tom kultnom automobilu, navodi je na put o kome je mogla samo da sanja. Kada se u njenom životu pojave dva slova L ona će po prvi put osetiti najdublju snagu i strast. . .

Zgodni inspektor Leslie i misteriozna inspektorka Luce otvoriće vrata potpuno novog, tajanstvenog i uzbudljivog sveta, uzburkanih strasti, neproživljene slobode i nesputanog zadovoljstva pravog swinga. Da li je swing samo međusobno korišćenje golotinje u neobaveznom pipkanju ili je to tačka odnosa na kojoj se nalaze partneri? To je iskušenje kroz koje će mlada detektivka proći. Međutim, Sofia veoma brzo shvata da u tom svetu ispod površine luksuza i glamura vreba opasnost, čije tragove na duši nosi inspektorka Luce.

Opsednuta ličnom osvetom da razotkrije identitet osobe, koja je neposredno umešana u smrt doktora, pokušava da dopre do istine. U nameri da skine ljagu sa svog imena, lepa inspektorka Luce otkriva istinu svog srca. U tome joj pomaže Sofia Kovach, koja svom svojom snagom, privlačnošću i samouverenošću postaje dosledan partner ove igre?

Intuicijom osetiš šta želi, koje strahove ima, o čemu mašta i šta budi strasti. . .

Ne prestaješ da zavodiš, a kad osvojiš te oči to je tek prva bitka…

4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *