Anee labs

Umetnost Življenja

Pop Art Rapsodija

Oplemenite Vaš Enterijer Sa Eksplozijom Boja!

100%

©Anee labs All Rights Reserved.

Kao autor detektivskih romana, ponosno delim i svoj umetnički talent za slikanje. Osećam se podjednako ugodno kako u svetu reči tako i u svetu boja. Volim jarke boje, pop-art, pulp-art, kubizam, dadaizam, minimalizam i sve moderne stilove. Moje uvažavanje majstora Pabla Pikasa, Endija Vorhola, Roja Lihteštajna, Dejvida Hoknija, Romera Brita i Roberta Mekginisa uticalo je da stvorim svojstveni umetnički stil koristeći živopisne, smele i šarene nijanse kako bih izrazila svoj optimistički pogled na svet oko sebe. Moje ime je Ana Berbakov i bavim se slikanjem u pop art stilu. Kao i kod svake sjajne ideje, iza mojih radova stoji priča… 

Moj umetnički put ne počinje uobičajeno, već jednog letnjeg popodneva u Grčkoj, dok sam kao tinejdžerka naporno radila na moru. Rad na moru u sezoni je izuzetno naporan, jer umor savladava i um i telo. Baš tada, posle posla, umorna i iscrpljena, utonula sam u san i sanjala svoj sopstveni san koji je preokrenuo tok mog života u sasvim novom smeru. Bio je to veoma ličan san u kojem mi je data ikona Svetog Luke. U hrišćanskom svetu poznato je da je Luka slikar i pisac među svecima, te mogu reći da mi je ovaj san bio dar od Boga.

Optimistički šarm pop-arta i moja razigrana kreativnost nisu mogli da se zovu običnim imenima. Slika je bila samo jedan artikal u moru ideja koje su uveseljavale svet. Svo to stvaralaštvo je moralo da ima svoje ime i svoj kutak. 

Tri mačketara,

akrilik na platnu 50x60cm,

2016.

Where is the mouse,

akrilik na platnu 50×60 cm,

2015.

Mambo Brazilero,

50X60cm akrilik na platnu,

2015.

Požudno ludilo boja, životnih radosti i optimističkog pogleda na svet moralo je da ima svoj ugao. “Ovo ne može da se zove slika, ovo mora da se zove Cat Corner,” rekla je Ljilja, moja prijateljica, vizionarka, kreativka i osnivačica umetničkog nakita. Tako je zadnjeg dana zodijačkog Lava, 22.08.2016. godine, zvanično osnovan Cat Corner. Sve u znaku mačke i kako dolikuje ovoj moćnoj životinji, krenula sam da osvajam tržište sa svojim umetničkim brendom.

Sat-25-x-20-cm-MAČAK-MAKY-1

Čestitka Cat Corner

Zidni sat Cat Corner

Šolja Cat Corner

Počelo je sa dizajniranjem i takmičenjem kada su me kompanije MINI Srbija i Mikser House tokom juna 2016. pozvale da se pridružim njihovoj akciji tokom Mikser Festivala i kreiram “MINI Mikser”, zvanično vozilo Mikser festivala. Nakon višenedeljnog žiriranja i ocenjivanja, dizajn koji sam kreirala osvojio je prvo mesto, a pobednička ideja preneta je na jedan autentični MINI Cooper SD. I to nije bio kraj. Već sredinom 2017. godine, Biznis Incubator Centar Kruševac i Kreativni Biznis Inovacioni Generator dodelili su mi priznanje za učešće i saradnju na izradi inovacionih planova u kategoriji inovacija proizvoda za najoriginalniji dizajn Mini Cat Cooper-a. Takođe, dizajnirani proizvodi su tokom 2016. i 2017. godine bili izloženi i u Srpskoj knjižari Službenog glasnika na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, gde su domaći i strani turisti imali prilike da se upoznaju sa ovim manifestom boja. 

Brendiran Mini Cooper SD “Cat Cooper dizajn”,

koji je pobedio na takmičenju 2016. godine

U narednim godinama, posvećeno se bavim dizajniranjem za kruševački Vodovod, a 2021. godine moj projekat “Zlatni štit grada Kruševca” dobija pozitivnu ocenu od strane Komisije za izbor projekata u kulturi Grada Kruševca, otvarajući tako potpuno novo slikarsko poglavlje u mom radu.

Inspirisana novim horizontima u svetu fluidnog slikarstva, istražujem različite miksovane tehnike obogaćene školjkama, poludragim kamenjem i drugim prirodnim elementima koji upotpunjuju teksturu i dimenziju ovih apstraktnih kompozicija. 

(Trick mastery) – Krvavi jaspis, nazvan po kamenu koji koriste mađioničari, tečno slikarstvo, akrilik na platnu, 20x30cm, 2023.

Milky nebula – Rodonit, tečno slikarstvo, akrilik na platnu, 20x30cm, 2023.

Lavender Elegance – Lepidolit, tečno slikarstvo, akrilik na platnu, 20x30cm, 2023.

Konačno, ovaj savremen umetnički pravac donosi obilje raznovrsnosti i dubine izraza, uz uverenje da ću uneti uzbudljivu viziju u budućnost svog slikarstva.

Džoker, akrilik na platnu, 40 x 80 cm, 2015.