Uspeh kao dobar peh!


Categories :

Podići će vas jeza, jer iznenađenja vrebaju na svakom koraku… možda, čak i iza vas. Okrenite se!

Roman „Operacija Eros“ počela sam da pišem 2009. godine, kada sam se vratila iz Grčke. U Grčkoj sam provela dve sezone radeći u Leptokariji i na Kritu. Za to vreme obišla sam kontinentalni deo oko Soluna i severo-zapadni deo ostrva Krit. Radila sam i putovala i to je bilo zaista zanimljivo iskustvo. Imala sam želju da to iskustvo prenesem u knjigu. Tada sam mislila ako znam da pišem poeziju da ću moći lako da iznesem i jedan roman – u stvari tako je mislila moja svest dok se moja podsvest sukobljavala sa tim.

Na početku je bilo više verzija „Operacija Eros“. Bio je to putopisni roman, ljubavni i nije nosio ovaj naslov. Moj prvi roman je bio sve, mislila sam tako, bio je sve, samo ne moja iskrena želja. Vrlo često su mi se dešavale mentalne blokade, pa bih zbog toga po par meseci pauzirala u pisanju. Posle duže pauze, u meni se probudila glad pisca i ja sam donela tu „famoznu“ odluku da sam već jesam pisac i sastavila sam priču:

Kada se bog Eros spusti na zemlju da bi usrećio mlade ljubavnike poklanjajući im ljubav, onda to postaje lepo. Sviđa vam se! Dobro zvuči, zar ne? Ali kada postepeno, gotovo neprimetno, počne da se menja i da baš ta ljubav prerasta u nešto mračnije, onda to postaje jako čudno?

Sofija Kovač, naizgled, krhka devojka sa čeličnim prezimenom, mlada je studentkinja kriminalistike nemirnog duha. Ona voli posao detektiva, ali šta je nateralo da krene u potragu pre završenog fakulteta? Da li možda slučajni susret sa prošlošću i saznanje da je njena bivša i jedina ljubav u opasnosti, ili da je to u stvari pitanje života i smrti.

Dok pokušava da dopre do istine, Sofija se bori sama sa sobom da izađe na kraj sa izazovima u egzotičnoj zemlji antičkih bogova. U otkrivanju misterije pomaže joj profesor Pavle Miletić sa fakulteta, čije neobično i neposredno ponašanje zbunjuje mnoge beogradske inspektore, kao i njen prijatelj Dimitris, koji postaje deo ove avanture.

Mirisi mora, peskovite plaže, ljubavnih vrtloga, uvlače Sofiju u događaje kroz koje nije ni pomislila da će proći… Od misterioznog nestanka njenog Jovana, preko Egejskog mora, do polja ljubičica trnovit je put do cilja, čije ključeve nerešene misterije zločina nosi samo jedna osoba. Eros!

Dakle, ko je Eros? Vazduh koji miriše na jod i školjke, ispunjava se krvlju pronetim otrovnim česticama, zaverom, krijumčarenjem, masakrima…

Ovo je priča o uzbudljivoj misteriji zapleta u lepoti tajanstvenog Balkana. Podići će vas jeza, jer iznenađenja vrebaju na svakom koraku… možda, čak i iza vas. Okrenite se!

Tako zvuči siže mog romana…