Stvarno, apsolutno fantastične!


Categories :

Znate ono kada vam jedan period života obeleži nešto što će vam promeniti ostatak života. To su naizgled sitnice, sporedne stvari, ali u jednom momentu sve to nebitno postaje najbitnije. Kao što je za ljubitelje sporta fudbal najbitnija najsporednija stvar na svetu, tako je za mene dobra komedija.

Kada govorim o komediji, mislim da je to najzahtevniji žanr od svih. Slažete se – nije lako nasmejati ljude i kao takav ostati im u sećanju. Od kada sam upoznala Edi i Patsi moj život je postao apsolutno fantastičan. Nađite i vi svoj okidač, to je bar lako. A ako nije, bar će vam biti zanimljivo, zar ne, sweetie darling? I opustite se, ali pazite da bude baš opušteno.

“Apsolutno fantastične” je popularna britanska serija, koja je nastala tokom devedesetih. Dženifer Saunders je scenarista i producent ove serije i nosi glavnu ulogu Edine Monson. Edina ili Edi od milošte je veoma maštovita Britanka, majka dvoje uzorne dece. Najbolja prijateljica joj je Petsi Stoun, visoka plavuša koja radi za modni magazin. Edina, reklo bi se, ima sreću i to u obliku dve visoke alimentacije od svojih bivših muževa. Takođe, ima i kćer Safon koja je nasuprot mami totalno drukčija od nje i posvećena školi i nauci. Ima i sina Serđa koji je uvek na nekom istraživanju na Severnom polu i nikada se ne pojavljuje u seriji. Pored njih, tu je i “ona starica”, kako Edina zove svoju majku i “visoko inteligentna” sekretarica Babl.

Sve u svemu, serija je apsolutno fantastična, originalna. I Edi i Petsi žive na nivou svetskog džet set-a u moru šampanjca, cigareta i dobrog humora.

Ovom prilikom, moja malenkost je pripremila novu sliku iz kolekcije Cat Corner.

“Sweetie, darling”, akrilik na platnu 30x40cm, 2016.