Ona reč na LJ


Categories :

Savršenstvo ljubavi ne dolazi tako što se ide po njih i onda čeka da se nešto desi – to je obrnuti proces. Savršenstvo je u nama.

Mi možemo promeniti svoj život, jer imamo neograničenu sposobnost da mislimo i govorimo o tome šta volimo, isto tako, mi imamo neograničenu sposobnost da privučemo svako dobro u životu ka nama! Ipak, moć koju posedujemo je daleko veća od čistog slanja pozitivnih misli i reči o tome šta volimo, jer zakon privlačenja odgovara na naše misli ali i na naša osećanja. Ako osećamo ljubav osetićemo i njenu moć.

Znate čega ima dobrog u svemu ovome? Najbolje od svega je što možemo sopstvenim rečima da dupliramo ljubav, odnosno pozitivnu energiju koja se silovitom brzinom vraća ka nama.

Šta to znači?

To znači da bi bilo lepo da pričamo o tome šta volimo, a ne šta ne volimo, da praštamo, čak i onda kada nam je teško, jer se uvek možemo zahvaliti sebi na toj osobini koju imamo u duši. Kada to shvatimo, onda smo uvek spremni za akciju, a kada smo spremni za taj korak brže prihvatamo životne šanse i mogućnosti. Mi ne moramo znati kada nam se ukazala šansa za život, Univerzum će to srediti da dopre do nas.

Mi ne moramo da ljubimo mnogo žaba da bi pronašli princa/cezu, jer će nam ga/je Univerzum poslati u pravom trenutku na pravom mestu i to sa boljim razlogom. Mi smo jedini koji kreiramo našu stvarnost. Niko ne može da razmišlja umesto nas. To možemo samo mi. Mi samo moramo da obratimo pažnju da li je naš nivo emocija usklađen sa našim mislima. Mnogi ljudi naginju ka pravoj ljubavi ili želji da usavrše postojećeg partnera. Podvrgavaju se raznim druženjima, a posebno na socijalnim mrežama, tražeći ono za šta žude – a to je prava ljubav. Prava ljubav ili idealan partner ne postoji tamo negde, on je već tu, kraj nas samo treba da ga uzmemo za ruku i povedemo kroz život. Savršenstvo ljubavi ne dolazi tako što se ide po njih i onda čeka da se nešto desi – to je obrnuti proces. Savršenstvo je u nama.

Krenimo prvo ka osećanju unutrašnjeg mira, zavoljstva, vizije i spokojstva. Tek kada poradimo na tome, tj. kada naše misli budu usklađene sa emocijama onda nam se sve stvari pojavljuju pred očima. Stoga, bitno je da znamo šta želimo, kakve nam su misli i osećanja. To je veoma bitno, zato što se to na kraju manifestuje.

Npr. da bi nam bilo lakše hajde da uradimo na jedan mali slikovni test zamišljajući slike u glavi i usmerimo se ka papiru. Nacrtajmo situaciju koju bi voleli da doživimo – nacrtajmo ljubav, srce, dvoje, troje, kućicu i sve ono što simbolizuje ljubav. Rasplamtimo svog Erosa u sebi i prepustimo se osećaju. Niko nam ne može zabraniti da maštamo o svom idealnom partneru, zar ne? Zamislimo taj trenutak do najsitnijih detalja – mi zaslujemo da imamo ljubav oko sebe, mi zaslužujemo dobrog i lepog partnera/ku, mi zaslužujemo da imamo društvo, mi zaslužujemo osmeh na licu. Zar ne bi bilo lepo da nas prožimaju leptirići kada nam partner/ka nakon jutarnjeg all inclusiv-a, koji se sastoji od doručka i jutarnje kafe zagrljaja i poljubaca, odemo na posao, a da pritom radimo posao koji volimo, mislim da bismo se svi mi osećali fenomenalno. Izgledali bismo mlađe i lepše i kada bismo se pogledali u ogledalo sijali bi od zadovoljstva.

Zato, bilo bi poželjno da gajimo onu reč na LJ i da stremimo ka njoj, bez obzira šta nam nalaže sredina. Mi sledimo naše principe, želje i ciljeve, put na kome nam srce kuca i živi. Mi sledimo put ljubavi, jer mi smo ljubav.