Ko radi ne boji se gladi?


Categories :

Budimo uporni, verujmo, radimo i negujmo svoje veštine.

 

Sigurno se pitate kako Zakon o atrakciji deluje u vezi posla?

Meni je trebalo puno vremena da shvatim ceo ovaj koncept u smislu pozitivnog vraćanja ka nama. Zakon privlačnosti je opisan kao univerzalna sila koji odgovara na naš energičan signal.

Naš energičan signal je mešavina naše dominantne misli, emocija i uverenja – ljubav, vera, nada. Što znači, ako su većina naših misli pozitivne one će se vratiti uglavnom u obliku pozitivnih iskustava – ako su većina naših misli negativne onda ćemo dobiti uglavnom negativna iskustva.

Naše misli samo moraju da se usklade sa događajima u zadatu frekvenciju ili prirodu tog događaja. Npr. problemi, finansijske poteškoće i nedostaci su kompatibilni sa negativnim frekvencijama – radost, izobilje, ljubav i sreća su kompatibilni sa pozitivnim. Mi biramo u kojoj ćemo biti.

Osnovni proces manifestacije je da je svaka misao magnetska i da će privući druge odgovorajuće misli. Ali, važno je da znamo da je pozitivna misao 10 puta jača od negativne, pa ako nam je svima za utehu ukoliko pomislimo nešto negativno, dok stremimo ka pozitivnom, ne znači da ćemo privući to negativno. Svaka misao aktivira odgovarajući osećaj. Znači misao je uvek usklađena sa emocijom. Naši osećaji emituju signal do svemira. Mi smo sateliti naših misli. Kada emitujemo misli, svemir ih vraća u obliku iskustva  koja su poravnata sa tim signalom. Stalno emitovanje takvih misli pravi cikluse u našem životu. Tako da, ako se zaglavimo u ponavljanju negativnih ciklusa iznova i iznova onda to može potrajati i nekoliko godina. Zamislite sebe bez para nekoliko godina? Strašno. Stoga, brzo menjajte misli! Menjajmo se!

Što više razmišljamo o negativnosti, više negativno se osećamo, još negativnije se osećamo, i više negativnih iskustava svemir će nam slati u krilo – što više mislimo i osećamo negativno na to idemo.

Umesto da ulažemo svoju energiju brinući se o tome kako ćemo platiti račune, možemo odabrati verovanje da će novac doći. Umesto da osećamo ljutnju, pa da psujemo, mi željno gledamo napred na dobitak.

Budimo optimisti iako nam poručuju suprotno. Pa, ipak, nije sve tako crno! Neka nam takvo razmišljanje postane praksa i navika – jer ako nam je do sada bila navika da mislimo negativno, menjajmo naviku.

Kada sam rekla, ko radi ne boji se gladi, nisam mislila na naporan fizički rad. Naprotiv, mislila sam na vizuelizaciju. Vizualizacija može biti jako korisna u stvaranju izobilja. Za nju ne moramo potrošiti puno vremena, već samo 10 ili 15 minuta dnevno – ali svaki dan.

Vizualizacija se odnosi na viđenje slike u našem umu. Ali bez iznenađenja da treba da se desi nešto da bismo dobili rezultate. Jedino što je važno da se osećamo božanstveno tokom vizualizacije. Npr. ako smo vizualizovali svoj ​​san o kući, poslu, partneru, verovatno ćemo zamisliti kako bi izgledao naš izabranik/ca, kakve su sobe, kako nam je ugodno u kancelariji i tako dalje. Ali, bez obzira na mentalne slike koje smo stvorili u glavi, mi uvek moramo da osećamo ono što bi želeli da bude tu, zar ne? Verovatno ćemo osećati mirnoću, udobnost, opuštenost, sreću, bezbrižnost, veselost itd.

Deluje isto, ako bismo zamislili puno novca oko sebe osećali bismo zadovoljstvo, sigurnost, radost. Kada dosledno provodimo vreme svaki dan treningu tih osećaja, mi postajemo osetljivi na sredstva i resurse kako bi ti osećaji bili stvarno u našem fizičkom okruženju. Takođe, ti osećaji postaju i navika – dobra navika. Del Boj iz “Mućki” govorio je: u ovo doba sledeće godine bićemo milioneri – pa hajmo to da govorimo sad.

Zašto da ne ponavljamo u sebi: ja sam uspešan šta god da radim, ja sam bogat, uvek imam više novca nego što treba za sve svoje prohteve, ja sam magnet za novac i on se lepi za mene, moje zarade su sve veće, veće i veće i veće, volim da dajem i sve što dam, vraća mi se još više, volim da trošim novac i sve što potrošim opet mi se vraća u džep, i slične afirmacije za privlačenje novca. Zašto ne odštampamo par dolara na papiru i nosimo ih u novčaniku?

Važno je promeniti mentalni stav prema novcu – zavolimo ga i ne bojimo se izobilja. Shvatimo da zaslužujemo to izobilje i ne bežimo od njega. Ukoliko se ništa ne dešava, znači da nas Univerzum baš iz tih razloga stavlja na test odgovornosti i proverava našu želju iz korena.

Budimo uporni, verujmo, radimo i negujmo svoje veštine.