Kako održati veru u ostvarenje svojih snova?


Categories :

Ako u životu izaberete da budete pisac svog životnog romana, bićete veoma ponosni na sebe, jer pisci imaju jedan od najvećih zadataka na svetu – da rečima oblikuju budućnost.

Iako na promocijama svojih knjiga ne govorim često o Zakonu privlačnosti, na moju sreću sve više ljudi me pita kako to funkcioniše. Kada čuju moju priču o tome kako sam objavila svoj prvi roman i kako živim sa tim, steknem utisak da i bi i oni voleli nešto slično da urade u svom životu sa svojim poslovima.

“U trenucima kada se čini da sve ide suprotno od onoga sto želimo, kako ostati dosledan sebi i svojim snovima?”, jednom mi je novinarka postavila ovakvo pitanje. A sada, ja pitam vas – kako ostati pri svom cilju, ako vam kola krenu nizbrdo?

U životu imate dve opcije: da kukate ili da se veselite. Izbor je na vama. Od kukanja nemate ništa, odnosno može vam samo biti gore, a od radosti i veselja imate mnogo više nego što možete da zamislite. Možete da izaberete da budete srećni i slobodni, čak i kada ste pod pritiskom, kada vam sve ide suprotno od onoga što želite. Jer ako brinete, ako sebe vidite kao žrtvu, Univerzum vam ne može pomoći, zapravo Univerzum će vam samo potvrditi – da, vi i jeste žrtva. Zapamtite, vi birate, vi komandujete sopstvenim životom. Samo vi i niko drugi – o mnogim tehnikama čitaćete u mom priručniku kada ga budem objavila jednog dana i ne mislite da ja sve umem i znam. Naravno da ne, i ja učim kao i vi, dragi moji, i ja imam padove, strahove, ali na njih gledam kao na izazove koje treba prevazići. Zato je najbitnija vera.

Kada govorim o veri, ukoliko čovek zaista želi uspeh nije teško održati veru u ostvarenju svojih snova – teško je dokazati nedokazanom čoveku da život može biti jednostavan samo ukoliko to on želi. Što se tiče same vere, nju možete ojačavati svaki dan, pozitivnim afirmacijama, meditacijama, neprekidnim ponavljanjem poslednjeg uspeha i, naravno, sve to uz osmeh. Iako vam možda u početku neće ići glatko, vežbajte. Dovoljno je tri dana da stvorite tu novu naviku – uostalom, ako ste propušili ili se ugojili, onda možete i nešto treće. Meni je bio dovoljan samo prvi rezultat, a onda su uspesi krenuli da se nižu kao perle na sajli. Ono što mogu da poručim čitaocima je da ne traže od Univerzuma da im usliši želje, zato što Univerzum želi to da čuje – to govorite, mislite, osećajte zato što vi to trebate da čujete, vidite, osetite i doživite. Budite uporni i opustite se.

Imajte na umu – Život je svuda, koračajte slobodno. Moja definicija dobrog života ne važi samo za pisce, iako je dotična novirka aludirala na njih. Ovaj životni princip se odnosi na sve, a on glasi:

Čitajte, mnogo čitajte, čitajte dobre, manje dobre, najbolje knjige, čitajte časopise, magazine, priručnike, novine, čitajte u autobusu, u školi, na poslu, u gradu, kod kuće, čitajte i beležite, imajte svoj dnevnik, pravite evidenciju, spise, skupljajte lepe opise iz knjiga, ideje, slike onoga što želite, stavljajte sve to na papir, svaku ideju, i nijednu ne kritikujte, nijednoj ne pronalazite mane, što više ideja umrežite to bolje, pokušajte da joj nađete mesto, rešenje, ne stidite se, i čitajte na glas, oponašajte likove iz knjiga, unesite se, pišite samo kad imate inspiraciju, kad nemate nosite džakove, pratite trendove i budite u korak sa vremenom, prezentujte rad, nikad se ne zadržavajte na jednom, uvek budite na više koloseka, budite multimedijalni, gledajte filmove, pratite druge umetnosti, poslove, jer druge umetnosti i poslovi inspirišu, tu se obnavlja energija, dobro jedite jer mozak ne funkcioniše dobro ako ste gladni, šalite se na svoj račun, smeh povećava raspoloženje, a raspoloženje koncentraciju, stavite se u kožu sopstvenih ili omiljenih likova, budite uigrani tim, meditirajte, vizuelizirajte i ono najbitnije verujte, verujte u sebe čak i onda kada niko ne veruje u vas i vaš rad, čak i onda kad padnete, pad posmatrajte kao lekciju a ne kao poraz, uvek izvucite najpozitivniji pasus i stvari posmatrajte kao mogućnost a ne kao stvari, i imajte na umu da je vaše pero vaš čarobni štapić, a da ste vi čarobnjak, budite ponosni na to što ste pisci sopstvenog životnog romana, budite mnogo ponosni jer pisci imaju jedan od najvećih zadataka na svetu – da rečima oblikuju budućnost.