O MENI/ ABOUT ME

Ana Berbakov rođena je 18. jula.  Završila je menadžment – odsek elektronsko poslovanje i sada se bavi pisanjem, slikanjem i marketingom. Kao srednjoškolac, a i kasnije, radila je u oblasti menadžmenta kao i fotografije.

Bila je saradnik u raznim novinama i listovima za kulturu. Krajem 2013. godine krimi priča „Osenčeni” proglašena je najboljom pričom u žanrovskoj književnosti u regionu. Takođe, Ana je bila pobednik na više pesničkih i proznih konkursa i takmičenja. Povremeno se bavi i novinarstvom i uradila je par intervjua sa poznatim imenima, ali i sa onima koji su nepoznati javnosti a koji imaju živ i zanimljiv život. Takođe, bavi se i muzikom, pa je i snimila par demo snimaka.

Njen prvi krimi roman „Operacija Eros“ objavljen je u oktobru 2013. godine, čiji je I tiraž prodat u rekordnom roku. Nakon veoma uspešne promotivne sezone njenog prvenca, javno mnjene a i publika prozvali su je srpskom Agatom Kristi. Piše i ljubavnu poeziju i proučava Zakon Privlačnosti.

Što se tiče slikarstva, voli jarke boje, pop-art i kubizam. Najčešće slika mačke raznih boja, oblika i detalja u stilu koji je nazvala mačkizam.

Član je humane organizacije „Darujmo reč”.

Za sebe kaže da je optimista i da je dosledna svojim ciljevima. Voli mačke, muziku, Grčku, narandžasto, porodicu, prijatelje i svog psa Cezara. Hobi su joj astrologija i fotografija, a pasija old tajmeri i kuvanje.

Objavljivanjem drugog tiraža prvog romana „Operacija Eros” i dvojezične (srp/engl) zbirke pesama “Svetlost svesti” osniva svoju izdavačku kuću “Caesar books” u septembru 2015. godine. Iste godine, prvi put, samostalno nastupa na Sajmu knjiga u Beogradu pod imenom „Štand jednog pisca”. Godina 2016. biće upamćena kao preduzetnička godina u kojoj Ana pokreće svoj brend pod nazivom „Cat Corner”, tj. asortiman odevnih predmeta i drugih predmeta sa printom autorkinih slikarskih dela (mačaka/stil „mačkizam”). U oktobru 2016.godine objavljuje nastavak prvog romana „Dijamantska prašina”. Tokom 2017. godine piše i objavljuje treći roman „Kasiopejina kletva” u kome Sofija Kovač dobija određenu težinu i postaje serijski lik detektivskih romana.

Član je Udruženja Književnika Srbije.

Kada su kompanije MINI Srbija i Mikser House tokom juna 2016. pozvali zainteresovane umetnike, dizajnere, street artiste i sve druge kreativce da se priključe ovogodišnjoj akciji Mikser Festivala i kreiraju „MINI Mikser“, zvanično vozilo Mikser festivala, dizajn Ane Berbakov je osvojio prvo mesto, a pobednička ideja preneta je na ‪jedan autentični MINI Cooper SD.

Moto: Nikad ne odustaj!